Kickboksen Jeugd


Kickboksen voor kinderen van 5 tot en met 17 jaar.

Jeugd

Ben je onzeker, wordt je gepest, heb je energie over of zoek je gewoon een uitdagende sport?
Start met onze weerbaarheidstraining speciaal voor jou, leer je eigen grenzen en dat van anderen kennen en verleggen. Verschillende gesplitste lessen in de Middag/avond.

5 t/m 10 jaar

We beginnen op de grond. Leren rollen, vallen en weer opstaan. Spelende wijs leren van en met elkaar. Tijdens deze gevarieerde training word onze fijne motoriek geprikkeld en leren we waarde hechten aan regels en afspraken. We hebben vooral plezier!
Maandag, Woensdag en vrijdag

11 t/m 17 jaar

Val-breken blijft een belangrijk aspect. De stoten, trappen en weringen worden op een serieuze manier benaderd en behandeld. Wat gebeurt er bij ons zelf maar ook bij een ander tijdens het stoten en trappen. Samenwerken maar ook voor jezelf leren opkomen staan centraal, hierdoor leer je jouw eigen grenzen kennen maar ook de grenzen van je leeftijdsgenoten. Dit doen we door diverse spelvormen in de les gecombineerd met kickboks technieken. Hiermee bereiken we dat de kinderen motorisch, cognitief en sociaal affectief vooruit gang boeken en hier hun eigen weg in kunnen vinden.

Motorische eigenschappen zoals uithoudingsvermogen, kracht snelheid, lenigheid en coördinatie. Cognitieve handelingen zoals waarnemen, denken, weten, kiezen, oordelen en overwegen. Sociaal-affectieve doelstellingen zijn sociale en emotionele aspecten. Sociale aspecten zijn o.a. samenwerken, respect, sportiviteit en communicatie. Emotionele aspecten zijn o.a. zelfbeheersing, zelfvertrouwen doorzettingsvermogen.
Maandag, woensdag, vrijdag
Inschrijven